Uppsala 018-16 11 50 | Västerås 021-480 40 70 | Enköping 0171-620 450 info@uppsol.se

Lamellgardiner för solskydd – vi säljer och monterar lamellgardiner i Uppsala och Stockholm.

Lamellgardiner som solskydd

Lamellgardiner har blivit mycket populärt som skydd mot sol och insyn, inte minst i villor med stora fönsterpartier. Gardinerna gör sig lika snyggt i vardagsrummet som i glasade uterum. Våra lamellgardiner finns i en mängd olika färger samt tre olika textilytbehandlingar som förbättrar lamellernas tekniska egenskaper och ger ökad livslängd.

Kontakta oss för pris

Uppsala: 018-16 11 50
Västerås: 021-480 40 70

info@uppsol.se

Produktinformation Lamellgardiner

Lamellgardinen är en modern vertikalgardin och kollektionen speglar det senaste inom färg, material och design. Våra lamellgardiner finns i en mängd olika färger samt tre olika textilytbehandlingar som förbättrar lamellernas tekniska egenskaper och ger ökad livslängd.

Lamellgardinen kan monteras på vägg eller i tak, exempelvis för att täcka en hel vägg eller som rumsavdelare. Monteringens överkant kan vara rak eller lutande. Lamellgardinen är en mycket flexibel produkt och passar i alla sorters fönster. Oavsett om du har trekantiga eller rektangulära fönster så går gardinen att anpassa efter dina önskemål.

Manövrering

Lamellgardinen kan manövreras manuellt eller med motor. I grundutförande finns två sätt: Det ena är med kulkedja för att vinkla lamellerna och lina för att öppna och dra för. Det andra alternativet är vridstång för att både vinkla och förflytta lamellerna. Vridstången kan även motoriseras.

Solautomatik eller fjärrkontroll till lamellgardin

Om lamellgardinen är motoriserad går det att välja till fjärrkontroll eller solautomatik för att manövrera gardinen.

Lameller

Du kan välja mellan ett stort urval av lameller i tyg (89 och 127 mm) och PVC (89 mm) i de moderna mönster och färger. Tygerna finns som enfärgade, med struktur, med tryck eller med vävda mönster – från fördunklande till mörkläggande. Det går också att få tyger med flamskyddande eller reflekterande egenskaper.

Ytbehandlingar

Välj mellan tre olika textilytbehandlingar som förbättrar lamellernas tekniska egenskaper och ger ökad livslängd.

  • Värmereflekterande och skyddande: Denna ytbehandling ger en högre värmereflektion och extra skydd mot insekts- och kemikalierester.
  • Smuts- och fuktavvisande: Skyddar textilier mot torr smuts (t.ex. damm och sot) samt mot vatten och oljebaserade vätskor som kaffe, vin, mjölk och ketchup. Ytbehandlingens skyddande egenskaper kvarstår även efter tvätt.
  • Antibakteriell: Detta material har utmärkta antibakteriella egenskaper, även efter tvätt.

Montering

Lamellgardinerna finns med flera slags upphängningsbeslag för montering på horisontella och vertikala ytor. Beslagen är utformade för att släppa in minimalt med ljus mellan karm och list, och för att göra det enkelt att byta ut individuella lameller vid behov.

Rengöring av lamellgardiner

Lamellerna går att damma av eller dammsuga försiktigt. Vid behov kan man ta bort fläckar med en fuktig trasa och lite milt rengöringsmedel eller vatten.

Dimensioner

Max bredd: 5000 mm (6 000 med speciallist)
Max höjd: 6000 mm
Max area: 35.0 m2
Max vikt: 10.0 kg

Produktblad

Produktblad Lamellgardiner (pdf)

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Vill du inte beskriva ditt projekt? Inga problem, lämna bara ditt nummer och tryck på skicka så ringer vi upp.