Uppsala 018-16 11 50 | Västerås 021-480 40 70 | Enköping 0171-620 450 info@uppsol.se

Fönstermarkiser för alla typer av fönster

Fönstermarkiser kan spara både energi och ge bra förutsättningar till en behaglig inomhustemperatur under soliga dagar samt skydda möbler, golv och väggar inomhus mot solblekning. Genom att välja rätt fönstermarkis kan du inte bara spara energi och skapa en behaglig inomhustemperatur under soliga dagar, utan även skydda möbler, golv och väggar inomhus mot solblekning.

Är du osäker på vad du ska välja? Kontakta oss så bokar vi en tid då vi kommer hem till dig. Kostnadsfritt och förutsättningslöst naturligtvis.

Välj rätt fönstermarkis för ditt hus

Genom att välja en fönstermarkis i rätt design får du, utöver ett effektivt solskydd, även en möjlighet att ge huset ett nytt utseende eller komplettera dess nuvarande design. Välj en markisduk i utmärkande design för att helt förändra husets karaktär eller anpassa material och markistyp efter huset för att istället få markisen att smälta in i husets fasad.

Markis som solskydd för fönster

Fönstermarkiser är ett effektivt solskydd och finns i olika typer och utföranden. Den vanligaste indelningen av fönstermarkiser brukar vara: vertikala markiser, fallarmsmarkiser och korgmarkiser. Det finns också kombinationer av fallarmsmarkiser och vertikalmarkiser som brukar kallas för markisolett. Kombinationen gör att markisoletten löper plant mot fönstret för att i ett visst läge vika ut sig som en vanlig markis.

Fallarmsmarkis för fönster

Fallarmsmarkiser är som namnet antyder en markis där armarna fälls ut eller in beroende på markisens läge. Det är en klassisk modell för fönstermarkiser som i sitt grundutförande ofta manövreras med ett markisband. Markismodellen kan manövreras med motor och exempelvis fjärrkontroll, beroende på avstånd mellan fönster och fasadens övriga utseende. Dessa markiser skapar bra solavskärmning samtidigt som man även kan se ut genom fönstret. Värt att tänka på är att en fallarmsmarkis, under viss tid av dagen och under vissa förutsättningar, kan släppa in ljus från sidan.

Vertikalmarkis för fönster

En vertikalmarkis löper vertikalt längs med utsidan av fönstren och ger ett utomordentligt solskydd tack vare att de ligger plant mot fönsterrutan. Beroende på färgval kan du få markisen att helt smälta in i fasaden då den inte sticker ut från huset. Den vertikala markisen är dessutom mycket vindtålig då den inte fångar vinden eftersom de ligger platt mot fasaden. En vertikalmarkis kan fås med en genomskinlig markisduk, vilket innebär att du kan se ut samtidigt som markisen skyddar mot solens strålar.

Våra vertikalmarkiser kan monteras även på stora fönster upp till 300 cm. Välj till motorstyrning och du kan styra din markis med knapp, fjärrkontroll eller med sol- och vindautomatik.

Korgmarkis

Korgmarkisen är en klassisk markismodell som känns igen på sin runda korgformade design. Korgmarkisen finns i flera modeller och är idag vanligast hos butiker eller restauranger, men passar även bra för villor där man vill ha ett klassiskt utseende. För butiker och företag kan markisen enkelt förses med reklamtryck.

Fönstermarkis med motor och fjärrkontroll, vev eller band?

En motoriserad fönstermarkis fälls enkelt ut och in med en elmotor som styrs med fjärrkontroll eller med sol- och vindautomatik.

En fönstermarkis med vev fälls in och ut genom att använda en vev som ansluts till markisens kassett. Tack vare att utväxlingen är anpassad efter fönstermarkisens storlek går det enkelt att veva ut och in.

En fönstermarkis med dragband hissas ut och in genom ett band som monteras antingen invändigt eller utvändigt.

Montering av fönstermarkiser i Uppsala och Stockholm

Vi erbjuder snabb och effektiv montering av din fönstermarkis för dig som bor i Mellansverige och på orter såsom Uppsala, Enköping eller Stockholm. Kontakta oss för att boka en tid för ett kostnadsfritt och förutsättningslöst hembesök.

Bali fönstermarkiser - Bali är en fallarmsmarkis för fönster

Bali fallarmsmarkis

Bali är en kraftig och flexibel fallarmsmarkis som lämpar sig för de flesta byggnader som villor och radhus.

Markis Bali

Brava screenmarkis - Vertikalmarkis för fönster

Brava screenmarkis

Brava är en stabil och flexibel vertikalmarkis som löper längs utsidan av fönstret på kraftiga styrskenor i aluminium.

Markis Brava

Java fönstermarkis - Java är en fallarmsmarkis för fönster

Java fallarmsmarkis

Java är en elegant och kompakt markis som passar till de flesta byggnader med mindre fönsterpartier.

Markis Java

Medina fönstermarkis - Medina är en vertikalmarkis för fönster

Medina screenmarkis

Medinas duk löper vertikalt längs den övre delen av fönstret för att i ett visst läge fälla ut sig som en vanlig markis.

Markis Medina

Robusta fönstermarkis - Robusta är en fallarmsmarkis för fönster

Robusta fönstermarkis

Robusta är en extra kraftig och flexibel fönstermarkis som lämpar sig extra bra för särskilt utsatta lägen.

Markis Robusta

Sienna fönstermarkis - Sienna är en korgmarkis för fönster

Sienna korgmarkis

Sienna är en kraftig och flexibel korgmarkis. Möjlighet till tryck gör att den passar även butiker och restauranger.

Markis Sienna

Sombra fönstermarkis - Sombra är en screenmarkis för fönster

Sombra screenmarkis

Sombra är en stabil vertikalmarkis/ markisolett med smidig design som lämpar sig väl för mindre fönster.

Markis Sombra

Fönstermarkis Ventura - Ventura är en markis i form av en rullgardin för fönster

Ventura fönstermarkis

Ventura är som en rullgardin, fast monterad på fönstrets utsida. Stabil konstruktion med nätta dimensioner.

Markis Ventura

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Vill du inte beskriva ditt projekt? Inga problem, lämna bara ditt nummer och tryck på skicka så ringer vi upp.