Uppsala 018-16 11 50 | Västerås 021-480 40 70 | Enköping 0171-620 450 info@uppsol.se

Sidomarkis för vindskydd, insynsskydd och solskydd till balkong och terrass monteras i Uppsala och Stockholm

Sidomarkis som vind- eller insysnskydd

En sidomarkis är perfekt när du vill ha skydd mot vind, insyn eller en lågt stående sol. Markisen kan monteras som en markisduk på balkong eller fristående som utdragbar. Samtidigt som den skärmar av skapar den också en ombonad känsla.

Kontakta oss för pris

Uppsala: 018-16 11 50
Västerås: 021-480 40 70

info@uppsol.se

Produktinformation Sidomarkis

Sidomarkis kan antingen vara en markisduk som monteras på balkongräcket eller en utdragbar markis. Oavsett kombinerar sidomarkisen insynsskydd, vindskydd och solskydd för din balkong, terrass eller uteplats. Samtidigt som den skärmar av skapar den också en ombonad känsla. Väljer du den utdragbara monteras den enkelt och kan utrustas med ett snabbfäste som gör den enkelt att ta bort när den inte används.

Manövrering

Markisduken fästs på balkongräcket och eftersom den tål både väder och vind kan den sitta uppe året runt. Den utdragbara markisen manövreras istället genom ett draghandtag som låses fast i en golvmonterad stolpe. Om man inte vill ha golvstolpen på plats hela tiden, finns det ett snabbfäste (tillval) för att enkelt kunna ta bort och sätta dit stolpen.

Markisduk

Markisväven håller högsta kvalitet. Den är tillverkad av spinnfärgad akryl och är både smuts- och vattenavvisande. Välj från breda kollektioner (Dickson och Sandatex) med allt från enfärgade och randiga vävar till designade mönster. Du kan även välja en screenduk (genomsiktlig PVC-belagd glasfiber som filtrerar solljuset). Vid val av randig väv placeras ränderna liggande.

Komponenter

Valet av korrosionsbeständiga och slitstarka material ger oss möjlighet att erbjuda en omfattande garanti. Inget underhåll krävs.

Profiler

Profilerna i den utdragbara markisen är tillverkade i aluminium och lackerade för att stå emot väder, vind och korrosion. Den utdragbara sidomarkisen finns med grålackerat stativ i standardutförande.

Montering

Den utdragbara sidosmarkisen monteras enkelt och snabbt direkt på väggen. Väljet du markisduk som fästs på balkongräcket monteras den med diskreta fästen i stolparna och spänns för att inte fladdra i vinden. Efter montering har du ett effektivt vindskydd, insynsskydd och solskydd på din balkong, terrass eller uteplats.

Dimensioner

Markisduk för infästning på balkongräcke anpassas efter dina unika mått.

Den utdragbara finns i fasta mått:

120 cm, 140 cm och 160 cm.
Utfall: 200 cm, 250 cm och 300 cm

Produktblad (utdragbar)

Produktblad Sidomarkis (pdf)

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Vill du inte beskriva ditt projekt? Inga problem, lämna bara ditt nummer och tryck på skicka så ringer vi upp.