Uppsala 018-16 11 50 | Västerås 021-480 40 70 | Enköping 0171-620 450 | Stockholm: 08-30 33 00 info@uppsol.se

Markiser för effektivt solskydd

Markiser är ett effektivt solskydd för såväl fönster som balkongdörrar och blockerar även solens strålar från att värma inomhusluften, vilket kan bidra till ett bättre inomhusklimat. Utöver att en snygg markis kan ge huset ett ansiktslyft skapar den också ett solskydd för barn och djur under varma dagar. Markisen kan också bidra till att golv, möbler och annan inredning inte bleks av solen.

Vill du ha hjälp av en expert?

Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt besök av en av våra erfarna kollegor. Vi kommer gärna till ditt företag eller privatbostad och kan hjälpa till med smarta tips, goda råd och inspiration för ditt nya solskydd.

Boka gratis hembesök

Välj en snygg markis för ditt hus

Markiser idag finns i ett stort antal variationer av modeller, färger och designer. Det betyder att du utöver ett behagligt solskydd även får möjlighet att med enkla medel kunna påverka husets karaktär. Välj snygga markiser i en design som sticker ut från fasaden för att ge huset ett nytt utseende eller diskret och nedtonad design för att låta den smälta in i fasaden. Det är i princip bara fantasin som sätter gränserna.

Markiser till flera områden

Användningsområdet för markiser är stort och spänner över allt från fast monterade över fönster och terrasser till helt fristående i trädgårdar eller över uteserveringar.

Markiser till fönster

Det finns flera olika typer av fönstermarkiser vilka brukar delas in i fallarmsmarkiser, vertikalmarkiser eller screenmarkiser och korgmarkiser. Vilken typ av markis som passar bäst för dina fönster beror naturligtvis på tycke och smak men även på vilket typ av solskydd du önskar. Varje markistyp har sina unika egenskaper och användningsområden.

På ett trendigt funkishus med raka linjer kanske en motordriven vertikalmarkis i snygg design passar bäst för att komplettera husets övriga design. Till det klassiska huset med träpanel och brutet tak är kanske en klassisk fallarmsmarkis ett bättre val. Eller varför inte kombinera de olika varianterna och skapa en helhet genom att välja samma färg och markisduk. Det är helt enkelt fantasin som sätter gränserna.

Se alla våra fönstermarkiser och våra vertikalmarkiser.

Markis för terrass och uteplats

För att kunna njuta av din uteplats eller terrass på sommardagar med stekande sol eller fallande regn är det perfekt att kunna fälla ut en markis över din sittyta. En snygg markis över terrassen är ett utmärkt sätt att skapa en ombonad känsla och samtidigt ge ett skönt solskydd. Det finns många variationer av färger och dukar för att skapa snygga markiser som ger en trendig känsla över uteplatsen eller terrassen.

Till våra terassmarkiser kan du hitta flera olika tillbehör, eller vad sägs om en rullgardinsfront som förvandlar din uteplats till ett uterum och ett behagligt skydd mot lågt stående sol? Komplettera med en snygg sidomarkis i matchande duk och du får både ett effektivt insynsskydd och vindskydd.

Vi erbjuder också ett stort utbud av snygga markiser för offentlig miljö såsom restauranger och butiker. Ett exempel är den unika arkitektritade markisen JDB terrassmarkis som tack vare sina egenskaper gör att den passar perfekt för exempelvis restauranger, butiker och caféer. På våra butiks- eller restaurangmarkiser kan du även få företagsnamn tryckt på markisen.

Se alla våra terrassmarkiser

Manuell manövrering eller motordriven markis?

Manövreringen av markiser kan delas in i två huvudsakliga varianter: manuella modeller som manövreras för hand och motordrivna modeller som har en motor som driver markisen.

Manuella markiser

En manuellt manövrerad markis fälls ut eller in med hjälp av en vev eller ett band. Manövreringen kan skötas inomhus eller utomhus, vilket beror på personligt val i kombination med förutsättningarna där markisen monteras. Även stora markiser blir lätta att manövrera för hand då utväxlingen anpassas efter markisens storlek.

Markiser med motor

Motoriserade markiser kan styras med en app i din smartphone, en knapp på väggen, fjärrkontroll eller med sol- och vindautomatik. Motoriserade markiser är det bekväma alternativet och väljer du motorstyrning med app i mobiltelefonen så kan du enkelt fjärrstyra dina markiser och exempelvis fälla in dem på distans vid dåligt väder. Den enklare lösningen är att du fäller ut eller in markisen med hjälp av ett knapptryck eller låter markisen styras automatiskt beroende av väder och vind. Kopplas markisen till sol- och vindautomatik kan du helt bortse från stark sol eller hårda vindar då markisens automatik ser till markisen är utfälld när den gör nytta.

Montering av markiser i Uppsala, Västerås och Stockholm

Uppsol utgår från Uppsala, Västerås eller Stockholm och utför självklart installationen av din markis. Vill du ha hjälp att montera din markis och bor i Mellansverige på orter såsom Uppsala, Enköping, Västerås, Sigtuna eller Stockholm hjälper vi dig gärna. Kontakta oss för att boka en tid för ett kostnadsfritt och förutsättningslöst hembesök.

Kontakta oss för att boka en tid för ett kostnadsfritt och förutsättningslöst hembesök.

Effektivt skydd mot solen tack vare svarta snygga markiser på vitt hus.

Fönstermarkiser

Välj rätt markis till dina fönster för att skapa ett behagligare inomhusklimat och skydda väggar och golv mot solblekning.

Fönstermarkiser

Effektivt skydd mot solen tack vare svarta snygga markiser på vitt hus.

Vertikalmarkiser

Vertikalmarkiser stoppar inströmmande solljus men skapar samtidigt ett naturligt ljus inomhus.

Vertikalmarkiser

Snygg markis över uteplats eller terrass för behagligt solskydd

Terrassmarkiser

Skydda din uteplats eller altan mot solens strålar eller fallande regn. Välj mellan flera modeller och färger.

Terrassmarkiser

Pergolamarkiser för uteplats eller altan

Pergolas

En pergolamarkis är ett bra alternativ som solavskärmning eller skydd mot regn på uteserveringar för pubar, restauranger, hotell eller andra stora terrasser.

Pergolas

Fristående snygg markis i trädgården som skydd mot solen

Övriga markiser

Vi erbjuder solskydd i andra modeller såsom fristående markiser för gräsmattan eller sidomarkiser för terasser.

Övriga markiser

Boka ett kostnadsfritt besök

Välkommen att kontakta oss för ett kostnadsfritt besök av en av våra erfarna kollegor. Vi kommer gärna till ditt företag eller privatbostad för kunna lämna offert och ge rekommendationer efter dina unika behov och önskemål. Vår långa erfarenhet gör att vi även kommer kunna hjälpa till med smarta tips, goda råd och inspiration för ditt nya solskydd.

Fyll bara i dina uppgifter här under kontaktar vi dig inom kort. Vill du inte fylla i alla uppgifter? Inga problem, fyll bara i telefonnummer och närmaste ort så ringer vi upp!

    De personuppgifter du lämnar till oss i kontaktformuläret behandlar vi med största respekt. Vi kommer att använda dem för att kontakta dig, men aldrig lämna ut dem till någon annan. Genom att fylla i formuläret och klicka på skicka godkänner du att vi behandlar dina personuppgifter. Läs mer om integritet.