Uppsala 018-16 11 50 | Västerås 021-480 40 70 | Enköping 0171-620 450 | Stockholm: 08-30 33 00 info@uppsol.se

Persienner som solskydd för fönster monteras i Uppsala eller Stockholm

Persienner för solskydd inomhus

Utöver de klassiska grå aluminiumpersiennerna så finns idag ett stort utbud av persienner med lameller i både trä och aluminium. Vi hjälper dig välja färg och material efter vad som passar just dig och dina fönster. Självklart hjälper vi kostnadsfritt till med mätning och kan även montera dina persienner om du så önskar.

Kontakta oss för pris

Uppsala: 018-16 11 50
Västerås: 021-480 40 70

info@uppsol.se

Persienner i aluminium eller trä

Utöver de klassiska grå aluminiumpersiennerna så finns idag ett stort utbud av persienner med lameller i både trä och aluminium. Vi hjälper dig välja färg och material efter vad som passar just dig och dina fönster. Självklart hjälper vi kostnadsfritt till med mätning och måttbeställer sedan efter dina önskemål. Om du vill kan vi även montera dina nya persienner.

Ibland kanske inte de befintliga persiennerna behöver bytas utan bara repareras. Oavsett vad du önskar så kommer vi tillsammans fram till bästa lösningen för just dig.

Persienner i aluminium

Aluminiumpersienner finns med 16, 25, 35 eller 50 mm breda lameller för frihängande montering eller mellanglasinstallation. Välj bland många färger för att matcha dina möbler och övrig inredning.

Vid frihängande installation levereras aluminiumpersiennen med ett fallsäkrat linlås för enkel manövrering och god säkerhet. För att ytterligare öka säkerheten finns en delbar linknopp tillgänglig. Detta betyder att om något fastnar mellan linorna så kommer linknoppen att delas i två delar, en viktig detalj för barn och husdjur.

Persienner i trä

En träpersienn är en exklusiv solskyddsprodukt som ger ett stilfullt intryck. Lamellerna i persiennen är 50 mm breda och stegsnöret som binder lamellerna samman går att få i extra brett utförande som tillval. Persiennen monteras på fönsterkarmen, i en nisch eller mellan ett par kopplade fönsterbågar.

Manövrering

Upp- och nedhissning är densamma för både trä- och aluminiumpersiennerna och sker med hjälp av högkvalitativa linor. Persiennen frigörs genom att man för linorna mot centrum på persiennen, sträcker dem och därefter försiktigt släpper efter. För att låsa persiennen i önskat läge återförs linorna till en vertikal position. Vid mellanglasinstallation används en linknapp för att låsa persiennen.

Skevning av lamellerna görs med en vridstång kopplad till en snäckväxel. Vid mellanglasinstallation skevas lamellerna med en vridstång monterad på en böjlig vajer för genomgång av fönsterbågen.

Montering av persienner

Persienner mellan fönsterglasen är en klassisk solskyddslösning och kanske den vanligaste installationen av persienn. Aluminiumpersiennen kan monteras både som mellanglas eller frihängande på insidan av fönstren. Som frihängande fästs persiennen i fönsterkarmen eller på väggen med tak- eller väggbeslag.

Vi säljer och monterar solskydd för både privata hem, kontor och offentliga miljöer. Vi erbjuder montering av persienner i hela Mellansverige, exempelvis i Uppsala, Enköping eller Stockholm.

Kontakta oss gärna för att boka ett besök så vi kan hjälpa dig att välja och montera.

Produktblad

Produktblad Persienn aluminium (pdf)

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Vill du inte beskriva ditt projekt? Inga problem, lämna bara ditt nummer och tryck på skicka så ringer vi upp.