Uppsala 018-16 11 50 | Västerås 021-480 40 70 | Enköping 0171-620 450 | Stockholm: 08-30 33 00 info@uppsol.se

Fönstermarkiser för alla typer av fönster

Fönstermarkiser kan spara både energi och ge bra förutsättningar till en behaglig inomhustemperatur under soliga dagar samt skydda möbler, golv och väggar inomhus mot solblekning. Genom att välja rätt fönstermarkis kan du inte bara spara energi och skapa en behaglig inomhustemperatur under soliga dagar, utan även få ett behagligt ljus i ditt hem eller på kontoret.

Vill du ha hjälp av en expert?

Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt besök av en av våra erfarna kollegor. Vi kommer gärna till ditt företag eller privatbostad och kan hjälpa till med smarta tips, goda råd och inspiration för ditt nya solskydd.

Boka kostnadsfritt besök

Välj rätt fönstermarkis för ditt hus

Genom att välja en fönstermarkis i rätt design får du, utöver ett effektivt solskydd, även en möjlighet att ge huset ett nytt utseende eller komplettera dess nuvarande design. Välj en markisduk i utmärkande design för att helt förändra husets karaktär eller anpassa material och markistyp efter huset för att istället få markisen att smälta in i husets fasad.

Markis som solskydd för fönster

Fönstermarkiser är ett effektivt solskydd och finns i olika typer och utföranden. Den vanligaste indelningen av fönstermarkiser brukar vara: vertikalmarkiser, fallarmsmarkiser och korgmarkiser. Det finns också kombinationer av fallarmsmarkiser och vertikalmarkiser som brukar kallas för markisolett. Kombinationen gör att markisoletten löper plant mot fönstret för att i ett visst läge vika ut sig som en vanlig markis.

Fallarmsmarkis för fönster

Fallarmsmarkiser är som namnet antyder en markis där armarna fälls ut eller in beroende på markisens läge. Det är en klassisk modell för fönstermarkiser som i sitt grundutförande ofta manövreras med ett markisband. Markismodellen kan manövreras med motor och exempelvis en app i din smartphone, en fjärrkontroll, knapp eller sol- och vindautomatik. Dessa markiser skapar bra solavskärmning samtidigt som man även kan se ut genom fönstret. Värt att tänka på är att en fallarmsmarkis, under viss tid av dagen och under vissa förutsättningar, kan släppa in ljus från sidan.

Vertikalmarkis för fönster

En vertikalmarkis löper vertikalt längs med utsidan av fönstren och ger ett utomordentligt solskydd tack vare att de ligger plant mot fönsterrutan. Beroende på färgval kan du få markisen att helt smälta in i fasaden då den inte sticker ut från huset. Den vertikala markisen är dessutom mycket vindtålig då den inte fångar vinden eftersom de ligger platt mot fasaden. En vertikalmarkis kan fås med en genomsiktlig markisduk, vilket innebär att du kan se ut samtidigt som markisen skyddar mot solens strålar och släpper in ett behagligt ljus.

Våra vertikalmarkiser kan monteras även på stora fönster upp till 300 cm. Välj till motorstyrning och du kan styra din markis med en app i din smartphone, knapp, fjärrkontroll eller med sol- och vindautomatik.

Korgmarkis

Korgmarkisen är en klassisk markismodell som känns igen på sin runda korgformade design. Korgmarkisen finns i flera modeller och är idag vanligast hos butiker eller restauranger, men passar även bra för villor där man vill ha ett klassiskt utseende. För butiker och företag kan markisen enkelt förses med reklamtryck.

Fönstermarkis med motor och app i telefonen, fjärrkontroll, vev eller band?

En motoriserad fönstermarkis fälls enkelt ut och in med en elmotor som styrs med en app i din smartphone, knapp på väggen, en fjärrkontroll eller med sol- och vindautomatik.

En fönstermarkis med vev fälls in och ut genom att använda en vev som ansluts till markisens kassett. Tack vare att utväxlingen är anpassad efter fönstermarkisens storlek går det enkelt att veva ut och in.

En fönstermarkis med dragband hissas ut och in genom ett band som monteras antingen invändigt eller utvändigt.

Montering av fönstermarkiser i Uppsala, Västerås och Stockholm

Vi erbjuder snabb och effektiv montering av din fönstermarkis för dig som bor i Mellansverige och på orter såsom Uppsala, Enköping, Västerås och Stockholm. Kontakta oss för att boka en tid för ett kostnadsfritt och förutsättningslöst hembesök.

Brava screenmarkis - Vertikalmarkis för fönster

Da22-32 Fallarmsmarkis

DA22-32 är en modern, kompakt och stilren markis med fallarmar som har justerbar fjäderspänning. Passar de flesta byggnader.

Markis DA22-32

Bali fönstermarkiser - Bali är en fallarmsmarkis för fönster

DA42 fallarmsmarkis

DA42-45 är en kraftig markis med fallarmar som är konstruerad för att passa de flesta byggnader såsom villor, butiker och skolor.

Markis DA42-45

Robusta fönstermarkis - Robusta är en fallarmsmarkis för fönster

DA52 fallarmsmarkis

DA52 är en stabil markis särskilt lämpad för byggnader med större fönsterpartier såsom butiker, kontor, skolor och sjukhus.

Markis DA52

Sienna fönstermarkis - Sienna är en korgmarkis för fönster

BC20 korgmarkis

BC20 är en kraftig och flexibel korgmarkis. Möjlighet till tryck gör att den även lämpar sig för butiker och restauranger.

Markis BC20

Boka ett kostnadsfritt besök

Välkommen att kontakta oss för ett kostnadsfritt besök av en av våra erfarna kollegor. Vi kommer gärna till ditt företag eller privatbostad för kunna lämna offert och ge rekommendationer efter dina unika behov och önskemål. Vår långa erfarenhet gör att vi även kommer kunna hjälpa till med smarta tips, goda råd och inspiration för ditt nya solskydd.

Fyll bara i dina uppgifter här under kontaktar vi dig inom kort. Vill du inte fylla i alla uppgifter? Inga problem, fyll bara i telefonnummer och närmaste ort så ringer vi upp!

    De personuppgifter du lämnar till oss i kontaktformuläret behandlar vi med största respekt. Vi kommer att använda dem för att kontakta dig, men aldrig lämna ut dem till någon annan. Genom att fylla i formuläret och klicka på skicka godkänner du att vi behandlar dina personuppgifter. Läs mer om integritet.